Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Maximera hjärnan; klurigheter

Spela instrument för hjärnan!

2015-11-13 07:57 #0 av: Magi-cat

Att spela ett instrument är bra för hjärnan!

I klippet förklaras varför:

http://ed.ted.com/lessons/how-playing-an-instrument-benefits-your-brain-anita-collins?utm_campaign=social&utm_medium=referral&utm_source=facebook.com&utm_content=lesson&utm_term=science

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-11-13 07:59 #1 av: Magi-cat

Om alla barn hade tillgång till musik från födseln...

https://www.youtube.com/watch?v=ueqgenARzlE

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2015-11-16 12:13 #2 av: Farwuq

Tummen upp

Den vilda glädje jag kände när jag var sexton och hittade en oöppnad flaska brännvin i snön vid fotbollsplan, är tyvärr utom räckhåll idag.

V:  för Astrologi M:  för Astronomi, Beroenden, Existens, Filosofi & Finland

Anmäl
2017-05-08 10:31 #3 av: Magi-cat

Att lyssna på musik är bra för hjärnan, men att spela musik i en orkester är ännu bättre, som om ett fyrverkeri i hjärnan spelas upp där rytm, toner, harmonier behöver fogas ihop till en njutbar helhet. Ja, som en work-out för hela kroppen.

Detta är ett ganska nytt forskningsfält, men man börjar se vilka områden i hjärnan som främst spelar upp vid musikutövning. Det är visuella cortex, hörselcortex och motor (=rörelse)cortex. 
Hjärnfunktionerna stärks, så vi får nytta av dem även vid andra aktiviteter.

Den största skillnaden mellan att lyssna till och spela musik är att i det senare fallet används rörelser vilket gör att corpus callosum stärks och kopplingen mellan olika delar av hjärnan.

Ingen annan aktivitet verkar ge alla dessa fördelar, så spela musik!!!Lyssnar på musik

(från länken till #0)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.