Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Illusioner; hallucinationer och andra felslut

Schröders trappa

2015-12-17 08:44 #0 av: Magi-cat

(Till sajtens lexikon Cool)

Schröders trappa är liksom Neckers kub exempel på en reversibel figur.

Bilden på trappan är en enkel streckteckning. När den fixeras med blicken "vänder" den och blir en fris i taket utan att något i bilden förändrats.

Bilden är uppkallad efter den tyske psykologen och bakteriologen Heinrich Schröder (1810 - 1885).

http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?Lookup=Schr%F6ders%20trappa

Jag hittar tyvärr ingen bra gratisbild på Schröders trappa, men här finns den med:

https://samzodiac2.wordpress.com/2008/06/02/dagens-klassiska-illusion-2-juni-2008/

Peace

Anmäl
2015-12-19 10:15 #1 av: _Fisken

Det där med trappen kan jag styra tankemässigt om jag ska se den vanligt eller om den kommer uppifrån. Det gick omedelbart. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.