Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Illusioner; hallucinationer och andra felslut

Subliminala budskap?

2016-01-25 12:00 #0 av: Magi-cat

Myt, skröna eller sanning?

Det finns en historia om en coca-cola-bild som flimrar förbi i biofilmen så snabbt att man inte medvetet hinner se den men den påverkar en ändå så att man bums går och handlar nämnda dryck på hemvägen...

Riktigt så fungerar det kanske inte, men visst tar hjärnan in bilder utan att man medvetet registrerar dem!

I en forskningsstudie publicerad i Nature Neuroscience fick 12 fp se bilder med mönster i två sekunder samtidigt som de skulle koncentrera sig på en annan uppgift.

Efteråt fick de se bilderna igen och skulle säga om de kände igen dem eller inte samt om de gissade eller visste.

Nu kommer det intressanta: Bland de som sade sig gissa vilt visade det sig att 80 % gissade rätt ändå! Det visar att de trots allt tagit in bilden, fast de inte var medvetna om det. 

http://www.alltomvetenskap.se/nyheter/dolda-budskap-kan-paverka-dig

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-01-28 11:36 #1 av: Magi-cat

Ballong

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.