Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Vetenskap; forskning; teorier

Nya neuron, skapade i lab!

2016-04-30 08:05 #0 av: Magi-cat

Det låter som en omöjlig dröm att skapa nya neuron in vitro, få dem att koppla med befintligt nätverk och ersätta skadade neuron. Men forskare vid McGill University har kommit en bra bit på vägen.

Det är första gången forskare lyckats skapa kopplingar som fungerar.
Det är förstås väldigt lovande eftersom centrala nervsystemet inte regenererar och man hoppas nu utveckla ny  kirurgi och terapier för dem som drabbats av skador eller sjukdomar.

Hur man gick till väga är ganska intressant. Vi rör oss verkligen i mikrovärlden här eftersom en neuron är som 1/100 hårstrå i storlek och det var ett inte helt lätt arbete. Lite känsla för det får man i det lilla klippet.

http://www.sciencerocksmyworld.com/neuroscience-breakthrough-artificial-implantable-neurons-video/?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=facebook&utm_source=socialnetwork

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-06-11 20:49 #1 av: Magi-cat

Ballong

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.