Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter

Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Maximera hjärnan; klurigheter

Viral mattegåta

2016-05-03 08:09 #0 av: Magi-cat

Den har dykt upp på flera ställen på internet och nu även här Cool, mattegåtan med flera lösningar, "splitting the internet".

Det finns ett sätt som presenterats som "det rätta". Men det finns ett annat...

Hur gör du? Lös problemet på ditt sätt innan du läser texten!

http://www.iflscience.com/editors-blog/answer-viral-mathematics-puzzle-splitting-opinion

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-05-03 08:41 #1 av: Maria

Jag tänkte bara på addition men ser att det lika gärna går att multipliceraFörskräckt

/Maria

 

Anmäl
2016-05-03 08:51 #2 av: JazzBass

Klurade ut det ganska snabbt (under en minut), på det "officiella" sättet. Det andra sättet som presenterades är dock i mitt tycke mindre korrekt, eftersom det inte tar i beaktande att siffrorna på vänstra sidan i ekvationerna stiger med 1 per rad, och är således mindre logiskt. Lägger man till alla ekvationerna som fattas mellan 3+6=21 och 8+11 = ? kommer man (lite förvånande) till samma svar som det officiella sättet.

Medarbetare på foto, sång och matlust iFokus

Anmäl
2019-02-23 15:50 #3 av: MariasKeramik

Jag kom också fram till den första lösningen, men förstår inte alls logiken i den andra. Förstår inte var siffrorna kommer ifrån.

Med vänlig hälsning Maria

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.