Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande

Tidig Alzheimers kan spåras i ögonen

2016-07-15 09:22 #0 av: Magi-cat

Tanken med denna metod är att använda sig av retina (näthinnan) i ögat som en del av nervsystemet. Man avbildar näthinnan med s.k. hyperspectral imaging, då ljus skickas till näthinnan och reflekteras tillbaka till apparaten. Man kan då, om det finns en Alzheimer-prognos, finna mikroskopiska bitar amyloid-plack på avbildningen.

Metoden, som forskats fram på möss, är fortfarande på ett tidigt forskningsstadium, men förhoppningen är att den ska kunna användas för att tidigt spåra Alzheimers sjukdom, så tidigt att inga fysiska symptom ännu uppenbarat sig.

Teoretiskt kan patienten då få en mycket tidig behandling - i den mån behandling finns att ge. Åtminstone kan personen och dennes familj förbereda sig, så gott det går.

Inom kort ska man göra försök på frivilliga människor.

http://www.medicaldaily.com/eye-test-early-alzheimers-human-clinical-trials-391648

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-07-15 09:30 #1 av: [NeferNefer]

Åh, det var verkligen intressant!! Tummen upp(Stackars möss, iofs, jag tycker inte att vi ska plåga djur för människors skull. Dessutom slår det oftast fel ändå, jag förstår inte att de fortsätter med djurförsök).

Hoppas försöken på frivilliga går bra och det här visar sig vara en tillförlitlig och användbar metod!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.