Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Illusioner; hallucinationer och andra felslut

Ser du den senaste illusionen?

2016-08-19 09:36 #0 av: Magi-cat

Lite som Rubins vas, men inte riktigt...

Ser du hur ansiktena skiftar efter en stund, beroende på var du har fokus?

http://opticalillusions.sfglobe.com/2016/05/23/which-way-is-he-facing/?src=fbfan_52107&t=fbsfg

Hjärnan gör den här vändningen för att tolka bilden och bli klar över vad som är bild respektive bakgrund.

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2016-08-19 10:18 #1 av: Inkanyezi

Jag gissar att jag är alldeles för van att analysera bilder för att helt fångas av illusionen, även om den är ganska skickligt utförd. Själva idén att låta mun och näsa representeras på ett sätt som gör att de kan uppfattas både som framifrån och i profil är ju rätt kreativt.

Men det som gör att profilbilden faller är ögat, som inte alls passar i profilen, och då blir hela bilden plötsligt klarare. Någonting har gjorts med håret, för att stärka illusionen av profil, jag gissar att en tofs är inshoppad där. Men käklinjen, ögat och andra mer subtila detaljer som definitivt är framifrån gör att profilen ganska tydligt ser utskuren ut. Det intressanta är att näsan och munnen kan uppfattas som att de är i profil, men ögat kan min hjärna inte tolka som från sidan.

Anmäl
2016-08-19 10:30 #2 av: Magi-cat

Jag får inte heller ögat till en profil...

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2016-08-22 08:46 #3 av: Sommarek

Samma här; det går inte att komma ifrån den delen av ögat som är närmast näsan, tycker jag. Ögat ser ju inte likadant ut på höger respektive vänster sida.

Sajtvärd på Wicca ifokus och Halland iFokus 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.