Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Sömn; drömmar; avslappning; meditation

Hypnos

2016-09-01 07:00 #0 av: Magi-cat

(Till sajtens lexikon Cool)

Hypnos kommer från det grekiska ordet för sömn.

Hypnos är ett tillstånd vi spontant går in i då och då, ett transliknande tillstånd mellan sömn och vakenhet. T.ex. när vi dagdrömmer och har tankarna på annat håll. 

Det här tillståndet är fullt naturligt och typiska drag är fantasi, öppenhet för förslag och starkt fokus.

Hypnos utförs ibland i underhållningssyfte på en scen. I Sverige är s.k. estradhypnos reglerad i lagen och begränsas av ordningslagen. 

Men hypnos kan också ingå i terapi.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Hypnos

http://www.hypnosinstitutet.com/sv/hypnos

Jag vet själv inte mycket om hypnos. Det man oftast tänker på är väl den här underhållningsvarianten, där hypnotisören står och svänger på en klocka framför personen och vips gör den en massa oväntade saker, samt en del ganska hypade påståenden om vad hypnos kan uträtta.
Därför har hypnos fått ett kanske oförtjänt dåligt rykte.

Vad som är intressant är  den hypnos som används som terapi, t.ex. i tråden om IBS.

Peace

Anmäl
2016-09-11 17:16 #1 av: Magi-cat

Hypnos vid IBS:

http://hjarnan.ifokus.se/discussions/57bf1e2ece12c46256001e43-hypnos-bot-om-ibs?discussions-1

Peace

Anmäl
2017-06-02 13:03 #2 av: Magi-cat

Ballong

Peace

Anmäl
2017-06-02 19:24 #3 av: Maria

Hypnos är fascinerande och jag vet heller inte särskilt mycket om det.

Jag är helt övertygad om att det inte går att hypnotisera migSkämtar men det hade varit spännande att se hur man hade reagerat.

/Maria

 

Anmäl
2017-06-02 19:33 #4 av: Magi-cat

#3 Jag är tämligen säker på att det inte går att hypnotisera envisa mig heller. Skämtar Och inte tänker jag kolla om det är så...

Peace

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.