Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Vetenskap; forskning; teorier

Stoppar epileptiskt anfall där det uppstår

2016-08-25 21:59 #0 av: Magi-cat

Inte mindre än 6 % av jordens befolkning lider av någon neurologisk sjukdom som epilepsi eller Parkinson.

Man har ännu inte någon bra behandlingsmetod att erbjuda patienterna och de mediciner som finns ger ofta biverkningar. Läkemedel intas via munnen eller injiceras i blodet, vilket gör att medicinen även hamnar på andra ställen i kroppen än där den behövs och kan då ställa till skada.

Den här lilla nyheten som forskarna vid LiU tagit fram är bara i storlek 20x20 my. Med den ska man i framtiden kunna fånga upp signaler och även stoppa dem, exakt i det område av nervceller där de uppstår!
Anordningen har en sensor som fångar upp nervsignalen och en jonpump som doserar exakt rätt mängd av en neurotransmittor, GABA, ett kroppseget ämne för att hämma retningar i CNS.

Det blir alltså möjligt att hitta terapier som är så snabba och effektiva att patienten inte ens märker av anfallen.

Än så länge har man bara gjort laboratorieförsök med skivor av en mushjärna.

http://liu.se/forskning/forskningsnyheter/1.691931/?l=sv

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2016-08-25 23:22 #1 av: greenseng

  Ett kort kanske opassande inlägg nu men... kan helt enkelt inte låta bli. Spelar pajas

Jag var en gång ihop med en kvinna som led av epilepsi. Och hon fick vanligtvis svåra anfall.

Men... jag kom på att om jag gav henne en kram när jag såg att anfallet var på gång så försvann det direkt. Som ett mirakel faktiskt. Och hon var själv ytterligt förvånad. Kramen var tvungen att vara en äkta ärlig öm och varm kram annars fungerade det inte. Men det var inga som helst problem med det eftersom vi var nyförälskade.

Lite märkligt kanske. Funderar

   Meditationen tar dig varsamt fram... fram mot ett uppvaknande.

Anmäl
2016-08-26 07:28 #2 av: Magi-cat

#1 Det var ju en underbar, biverkningsfri medicin! Glad

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.