Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Övrigt

Mensa fyller år!

2016-10-01 07:28 #0 av: Magi-cat

Mensa, föreningen för människor med över 130 i IQ på ett test, fyller 70 år! Detta firas på sina ställen, t.ex. under World Intelligence Day

"Mensa är en ideell internationell förening som samlar intelligenta människor världen över och för dem samman genom tidningar och olika aktiviteter. Mensa Öst är en lokalförening under Mensa Sverige, och arbetar för medlemmar i Östergötland, Gotland och delar av Södermanland. Mensa Sverige har i dag cirka 5 000 medlemmar varav mellan 300 och 400 tillhör lokalavdelningen Mensa Öst. Det finns flera skalor för att mäta IQ, men alla har IQ 100 som genomsnitt för befolkningen. Minimigränsen för medlemskap i Mensa är 131, enligt skalan Wechsler som används i Sverige."

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/smart-forening-fyller-70-om4318326.aspx

Bra att Jenny Åkerman kommer att ta upp de begåvade elevernas situation i skolan.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-10-01 07:29 #1 av: Magi-cat

Historik:

https://www.mensa.se/om-mensa/historik-r2/

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-05-28 21:55 #2 av: Magi-cat

Inte ens Speciellt Hög IQ verkar hjälpa om alkohol finns med på festen. Oberörd I det här fallet urartade den till fylleslag.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wllEd/mensa-mote-slutade-i-fylleslag-polis-tillkallades

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.