Annons:
Etiketterdemenssjukdomaralzheimersåldrande
Läst 810 ggr
Magi-cat
2016-11-04 12:32

Ny, lovande medicin mot Alzheimers?

Nyheten om en eventuell ny medicin mot Alzheimers har fått snabb spridning i media. Alla hoppas förstås på att den håller vad den lovar, ända fram.

Den nya medicinen som testas, verubecestat, reducerar bildandet av de toxiska amyloidproteinerna som ger den karakteristiska "placken" i den Alzheimer-drabbade hjärnan.
Verubecestat slår av produktionen av proteinerna utan att förorsaka negativa bieffekter.
Tidigare har man gjort försök med mediciner som fungerar på liknande sätt, men då de medfört biverkningar som lever- och nervskador har de övergivits.
Dessa bieffekter har alltså inte verubecestat.

"“This study describes a new drug that reduces the production of amyloid in people with dementia and, importantly, it appears to be safer than similar drugs that have come before. This finding has paved the way for much larger clinical trials that are currently under way, and we very much look forward to the results of these in the coming years."

http://www.huffingtonpost.co.uk/entry/alzheimers-drug-treatment-cure-trial_uk_581b0dc8e4b06ab5f04f46bb?


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Annons:
Magi-cat
2016-11-04 12:35
#1

Längst ner i länken ovan finns ett litet filmklipp (2 min) med 10 tecken på Alzheimers sjukdom.


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

Magi-cat
2017-01-18 15:42
#2

Det låter dock inte lovande med någonting, när det gäller Alzheimermedicin, om man läser den här bloggen i Dagens Medicin…

"Får vi någonsin ett effektivt läkemedel mot alzheimer?", lyder rubriken.

Minskning av beta-amyloid är det vanligaste angreppssättet mot Alzheimer. Trots många år och åtskilliga försök finns det dock ingenting som talar för någon klinisk effekt och inte mycket trovärdighet kvar kring amyloid-hypotesen.

Däremot har forskningen kring proteinet tau, med sina neurofibrillära trassel, fått ökad betydelse. Dock har försöken hittills varit misslyckade, så inget talar just nu för att det heller är en framkomlig väg till fungerande medicin.

Kommande resultat som man väntar på, är försök med aktiv immunisering mot tau. (Ett forskarlag med bl.a. prof. Bengt Winblad har nyligen publicerat tidiga resultat för en sådan strategi.)

Spåret med herpesvirus och försök med antiviral behandling har inte heller gett några positiva resultat.

https://www.dagensmedicin.se/blogg/carl-magnus-hake/2016/12/21/far-vi-nagonsin-ett-effektivt-lakemedel-mot-alzheimer/

Kontentan är att det inte låter särskilt lovande, i alla fall inte inom de närmaste åren. Inte heller hjälper det stor att, som det ibland betonas, att börja tidigt med behandling. Om behandlingen inte hjälper är ett tidigt insättande inte mycket till hjälp, tyvärr…


"Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den."
💓 Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade fenomen

[NeferNefer]
2017-01-19 09:21
#3

Med andra ord är det bättre att fortsätta med gurkmeja och andra naturliga metoder 👍Varför göda läkemedelsindustrin om det ändå inte hjälper? Dessutom har väl de här läkemedlen en massa biverkningar som vi inte önskar oss …

Upp till toppen
Annons: