Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Övrigt

Hjärnan mår bra av underhåll livet igenom

2016-11-23 08:46 #0 av: Magi-cat

Det har sagts förut och det återkommer ideligen: Hjärnan mår bra av att användas och fysisk aktivitet verkar i viss mån skyddande.

Hjärnan utvecklas hela livet och den kan lära sig nytt hela tiden, även om det inte går lika snabbt som i yngre dagar. Aktivitet, fysisk och via inlärning, stärker kopplingarna. Nya rörelser ger nya nervsynapser som  förstärks om man fortsätter träningen.

Samtidigt blir vi både friskare och gladare av underhåll och underhållning för kropp och hjärna.

"George Kerr 78 år, som lärt ut judo i 50 år tycker att han har mycket mer kunskap idag än vad han hade förr. Han upplever att han blivit bättre på att förstå hur saker och ting fungerar:

– Erfarenheten man plockar upp under åren är inget du föds med. Jag ger inte mina elever en massa pekpinnar. Låt de unga utvecklas och låt de uttrycka sig. Du kan bara förstå dina misstag om du gör dem, säger George Kerr."

http://www.svt.se/nyheter/vetenskap/underhall-av-kropp-och-knopp-gor-dig-glad-och-frisk

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2016-11-23 09:01 #1 av: setfree

Jag såg vetenskapens värld som du hänvisar till. Man kan tillägga att många blir kärleksfullare och ärligare med högre ålder.  Man bryr sig mindre om vad andra tycker. Glad

Jag spelar badminton med min far två gånger per vecka och han är 76 år. Han har ont i knän men han tycker det är så kul att han inte kan sluta.

Anmäl
2016-11-23 09:59 #2 av: Magi-cat

#1 Härligt med din pappa och aktiva äldre! Blomma

Visst är det så att man bryr sig mindre om vad andra tycker, eller småaktigheter kanske bekymrar en mindre. I och med det blir man lyckligare. (Det sades också att man blir lyckligare med åren.) Det blir som en god cirkel.

Å andra sidan, ensamhet är en stor ohälsoorsak. Är man ensam och ledsen och har värk gör man kanske inte de där käcka promenaderna. Ensamhet gör allting värre.

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2018-06-23 07:11 #3 av: Magi-cat

Ballong

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.