Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar

Magnetterapi botar depression

2016-12-08 18:57 #0 av: Huygens

S k magnetströmmar botar den sjuke. Placebo?


Anmäl
2016-12-08 19:22 #1 av: vallhund

Evidens?

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2016-12-09 01:25 #2 av: Huygens

Patienter med så svår depression att traditionell behandling inte fungerar, kan hjälpas av att deras kranium utsätts för högfrekventa magnetfält.

Myndigheterna talar om för dej vad du ska tänka:

"En annan nyhet är användning av repetitiv transkraniell magnetstimulering (rTMS) för behandling av vuxna med medelsvår till svår depression. Idag är det ett 50-tal personer per år som behandlas med den metoden, men Socialstyrelsen menar att det kunde vara betydligt fler.

... Forskning visar nu på än mer evidens för metoden som går ut på att en elektromagnet på patientens huvud stimulerar områden i hjärnan som är påverkade vid depression, säger Arvid Widenlou Nordmark."

.

En elektromagnet på patientens huvud.

Magnetströmmar.

Botar depression på Sveriges sjukhus.

Uppfanns av professor d'Arsonval år 1896. Nu del av Socialstyrelsens vårdriktlinjer. Professor d'Arsonval upptäckte att magnetspolar med elström och frekvens över 5000 Hz kunde bota patienterna.

Professor d'Arsonval uppfann också OTEC, energiutvinning direkt ur havet som inte producerar föroreningar.

Enligt Tysklands Wikipedia kan även schizofreni, Parkinson och stroke behandlas genom TMS-terapi, kraniumbehandling med magnetfält.


Anmäl
2016-12-09 08:07 #3 av: Magi-cat

"– Den fanns med tidigare men var inte så högt prioriterad då. Forskning visar nu på än mer evidens för metoden som går ut på att en elektromagnet på patientens huvud stimulerar områden i hjärnan som är påverkade vid depression, säger Arvid Widenlou Nordmark."

Det vore roligt att se vilka studier de baserar sig på.

Även mindfulnessbehandling tas upp.

"Och nu finns även mindfulnessbaserad kognitiv terapi med som en rekommendation, bland annat när det gäller att förebygga återfall."

Jag hoppas det här inte kommer sig av försök att "kapa kostnaderna".

Men väldigt bra om det kommer fram fler ofarliga sätt att hjälpa patienterna.Tummen upp

http://www.socialstyrelsen.se/nyheter/2016/depressionkanbotasmedmagnetstrommar

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2016-12-09 13:41 #4 av: Huygens

Läkemedelsbolagen är nog ganska missnöjda, dom kan ju inte sälja livslånga konsumtioner av dyra mediciner om en enkel apparat med en strömspole botar dom svårast sjuka patienterna.

Att magnetterapi använts länge, t ex för att balansera chakran genom att magneter placerats längs kroppen, är ju välkänt. Frågan är hur det fungerar. Det framkom ju i början på 2000-talet att Big Pharmas hysteriskt dyra psykmediciner främst verkar genom placebo.

Ca 95 % av effekten av SSRI var placebo.


Företrädare för Big Pharma tvingades säga att placebo var ju också psykoterapi. Har vi en ny Macchiarinskandal under uppsegling eller är placebomagnetism en verklig medicinsk effekt?

Jag antar att TMS ställer till det för vissa skeptiker som är skeptiska till magnetterapi och har för vana att vänta på vad myndigheterna ska säga åt dom att tänka.

.

Lägg märke till att det är inte det manipulerade och skurkaktiga Läkemedelsverket som rekommenderar magnetterapi, utan det är Socialstyrelsen, som hävdar att det finns bevis för att magneter mot kraniet funkar på dom svårast deprimerade patienterna.

Nåja, TMS-metoden och animalisk magnetism har använts sedan 1800-talet. Kanske räknas magnetströmmarna mot kraniet som beprövad vetenskap?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.