Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Vetenskap; forskning; teorier

Bästa boken för ALLA!!

2017-05-09 07:17 #0 av: Änglakort

Hej på er,
Jag har läst en bok som heter " Min stroke " . Den är skriven av en hjärnforskare som vid 37 års ålder och mitt i sin forskning drabbades av stroke! Den är heeeelt fantastiskt skriven och förklarar hur det är och hur man kommer tillbaka efter en stroke. Man får lära sig så mycket om sin hjärna som är helt amazing! ALLA BORDE LÄSA DEN!! I slutet av boken finns typ en manual som är till för de som hjälper den drabbade och den drabbade själv att komma tillbaka om man kan uttrycka sig så. Den borde verkligen vara nåt att ha som läromedel för elever som går i grundskola och gymnasium. Man lär sig förstå sig själv och hur man tänker och varför. Allt gott till alla !!!!

Anmäl
2017-05-09 07:24 #1 av: [NeferNefer]

Vilket bra boktips! Jag ska köpa den. Den låter väldigt intressant Tummen upp

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-05-09 07:28 #2 av: Magi-cat

Jill Bolte Taylor. Jättefin bok!

Här är en liten video med henne.

https://www.ted.com/talks/jill_bolte_taylor_s_powerful_stroke_of_insight?language=sv

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-05-09 07:29 #3 av: [NeferNefer]

Tack för videon också. Den ska jag kika på när jag får tid. Blomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-05-09 07:38 #4 av: Maria

Jag har sett en föreläsning av henne på TV. Väldigt spännande.

/Maria

 

Anmäl
2017-05-09 20:35 #5 av: Annielle

Har en vän som fick en jätteallvarlig stroke när hon bara var strax över 30 och som tyvärr har gett henne men för livet, hon gillar den boken skarpt och rekommenderar den också till alla andra.

Jag har tyvärr inte vågat läsa den, skulle bli ännu mer rädd för att få en stroke om jag läste den kan jag med rätt stor sannolikhet säga.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-05-12 19:52 #6 av: Änglakort

😍👍🌸💜

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.