Minnet och dess funktioner

Subliminal

2017-06-12 00:53 #0 av: Huygens

Subliminal upplevelse (wiki) innebär att en person upplever något, men är inte medveten om upplevelsen. Subliminal upplevelse kan användas för att påverka folk att göra specifika val.

Troligen ingår subliminal påverkan som del av MKULTRA. Truthstream visar en gammal TV-slinga som visades i USA på 1960-talet. Subliminala meddelanden föregår mycket snabbt texten till nationalsången. (YT/Truthstream Media, 2015-10-08, 13 min)

Meddelandena är som plockade ur They Live.

.

Frågan är hur effektiv subliminal påverkan är?


Anmäl
2017-06-12 07:21 #1 av: Magi-cat

Subliminal påverkan finns naturligtvis, dvs att hjärnan uppfattar något utan att vi är medvetna om det. 

Övrigt är helt dina spekulationer.

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-06-12 20:30 #2 av: Huygens

Professor i psykologi, Jerry Kroth berättar hur media ständigt påverkar oss att tänka och agera i vissa riktningar som makthavarna fastslagit. I stort sett kan man säga att genomsnittsamerikanen går under ett slags ständig trans och agerar eller tänker i banor skapade via medvetna eller omedvetna stimuli från media dirigerade av makthavare och storindustri. (YT/Jerry Kroth, 2013-10-20, 1 tim 17 min)

Föreläsningen är ganska tung och Kroth själv säger i början att han ger föreläsningen inte för att underhålla utan för att undervisa. Man kan behöva vara utvilad och ha gott om tid i fall man vill se hela Kroths föreläsning.

Kroth börjar med exempel från 1950-talets reklamvärld, saker som vi skrattar åt och kanske tycker är tokiga idag. Kroth tar oss sedan med på en genomgång av modern reklam, politisk propaganda och visar steg för steg att vi kanske inte lärt oss så särskilt mycket.

Och att våra beteenden påverkas utan att vi veta om det.

Vi står troligen under ännu större kontroll än vad 1950-talets allmänhet gjorde. Medias påverkan är i vissa fall så stark och så ständigt närvarande att Kroth ifrågasätter om det är möjligt för allmänheten att enkelt bryta sej ur den trans myndigheterna via media, med psykologiskt påverkande metoder skapat.

.

För den som sett Yuri Bezmenovs intervjuer om "ideologic subversion" är Kroths exempel en förlängning av metoderna för att styra allmänhetens handlingar och tankar utan att folket någonsin är riktigt medvetna om vad som sker.

Media skapar förstärkande effekter, ibland över många år. Effekten påverkar andelen av amerikaner som tar examen från utbildningar och hur många som hamnar i fängelse. Så starka är effekterna av den omedvetet absorberade stimulin.

Distraktioner. Newspeak. Du ges en typ av stimuli medan något helt annat händer med dina val och värderingar.

Nyckeluttrycket är att mata dej med stimuli, tillrättalagd data när du inte är riktigt medveten om det och styra dina handlingar och tankar utan att du vet att det sker.

Subliminalt.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.