Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Vetenskap; forskning; teorier

Hjärnimplantat återger rörlighet?

2017-08-10 17:02 #0 av: [NeferNefer]

Vad tror ni om det här?

https://www.technologyreview.com/s/603492/10-breakthrough-technologies-2017-reversing-paralysis/

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2017-08-11 08:13 #1 av: Magi-cat

För att fatta mig kort så förhåller jag mig avvaktande tills vidare.

Att läsa om hur de fixar med makaken gör ont för det första. Ledsen På ena fronten går arbetet framåt med att fasa ut djur från (plågsamma) experimentsituationer, men å andra sidan utnyttjas och plågas djur ännu mer för att testa ny teknik. Det är de enstaka lyckade fallen vi får se i klippen. Alla som gått snett visas förstås inte. (Särskilt i fråga om apor borde det vara tveklöst totalstopp.)

Implantat i hjärnan...Det är lätt att förstå euforin när förlamade kan röra sig igen, om det verkligen fungerar så. Helt underbart!

Men som alltid finns det frågetecken. Kan implantat också användas på fel sätt, som i krig och j-skap?

Kanske borde istället andra metoder utvecklas mer, för allas bästa?

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2017-08-11 08:29 #2 av: [NeferNefer]

Så tänkte jag med. Diskussioner om implantat pågår på andra sajter här på ifokus, och ett implantat i hjärnan vill jag inte ens föreställa mig ... det utmålas som något fantastiskt, men vad är de möjliga negativa effekterna? 

Och djurförsök ... ArgStorgråter

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.