Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar

"Gungstolsterapi"

2017-09-07 13:29 #0 av: Eda

Foton: Trendrums hemsida

Om vad som är bra med GUNGSTOLAR har jag gjort ett blogginlägg, där jag bl.a. skrivit följande.

Det finns forskare som kommit fram till att det är nyttigt för hälsan att gunga i en gungstol. Gungstolar lär vara speciellt bra för äldre med demenssjukdom och även för personer med ADHD, Autism, Asperger samt beroendevård.

Enligt en gungstolsfabrikant ger Gungstolsterapi "Förbättrad livskvalitet utan behov av medicinering. Gungstolsterapi visar konkreta resultat med ökad trivsel och välbefinnande hos personer som drabbats av demens."

Även om detta bör tas med en nypa salt (jag tror absolut att medicin också behövs) så har faktiskt sjuksköterskan, föreläsaren och specialisten inom demensvården Ola Polmé sagt att "Vårdpersonalen upplevde att 20 minuters gungning motsvarade 5 mg Sobril" och det var ju inget dåligt betyg!

Förutom äldre eller sjuka gillar också många andra gungstolar och hammockar!

I mitt blogginlägg finns fler bilder på gungstolar från olika fabrikanter samt uppgifter på var de finns att köpa samt gungstolens historik, se vidare:
 https://handikapptips.wordpress.com/2017/08/21/vad-som-ar-bra-med-gungstolar/

Anmäl
2017-09-07 14:32 #1 av: Magi-cat

Vad intressant! Tack för att du tar upp det Eda!
Jag tror att jag läst förut att gungning i sakta mak är bra för äldre, men det var bra att få det bekräftat.
(En närstående till mig var väldigt förtjust i sin gungstol "på hemmet".)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant, Oförklarade Fenomen. 

Anmäl
2017-09-12 08:55 #2 av: Annielle

Jag har länge velat ha en gungstol, men bor så litet och de gungstolar jag har sett har varit så stora, finns mindre men de är modernare, obekvämare och dyra vad jag har sett. Om det skulle kunna motsvara 5 mg Sobril vore det ju fantastiskt, speciellt för mig och många andra som är extremt medicinkänsliga.

Var dig själv, det finns redan så många andra.

Anmäl
2017-09-12 10:31 #3 av: Eda

De "amerikanska" gungstolarna tar inte så stor golvyta, de kostar c:a 5 500:- på www.gungstol.se
Min svärmor hade en amerikansk som hon var väldigt nöjd med.
Om du går in på min blogg: Vad som är bra med gungstolar så kan du se bild på en sådan.
Apropå att slippa sömnmedel kan musik också vara avslappnande och minska sömnmedelsbehovet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.