Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Djurens hjärna; Evolutionen

Plast påverkar fiskars hjärnor

2017-09-27 18:13 #0 av: Magi-cat

Ny forskning visar att nanopartiklar av plast tas upp i näringskedjan. Forskare i Lund har hittat plast i hjärnan på fiskar som ätit zooplankton. Hos fiskar som ätit små plastpartiklar påverkas hjärnan på så sätt att fiskarna blir slöare och får svårare att hitta föda.
Denna forskning gjordes i laboratoriemiljö.

Kan mikroplast i naturen påverka på samma sätt?

"– Vi tittar på polystyrenplast och där börjar det komma undersökningar att plast i starkt solljus bryts ner till nanostorlekar. Men hur det ser ut i naturen är fortfarande något som måste undersökas. Men vi har en otäck känsla av att den stora effekten av den plast vi ser i naturen kanske kommer när den har brutits ner, om den nu gör det, säger Tommy Cedervall."

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/sa-paverkar-plasten-fiskars-hjarnor

Hjärta "Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den." (Tage D.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2017-11-27 18:42 #1 av: Magi-cat

Ballong

Hjärta "Freden måste komma först. Gör den inte det, min vän, kommer inget efter den." (Tage D.)

Sajtvärd på Fenomen, Hjärnan, Kulturtant och Oförklarade fenomen.

Anmäl
2017-12-01 14:54 #2 av: Maria

Jag som har trott att det varit så bra med fleece bara för att det är återvunna PET-flaskor bland annat men nu förstått hur illa det är för våra hav.

Det är inte alltid lätt att göra rättOskyldig

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.