Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador

Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Tumörer; skador

Gammal hjärnskada

2017-12-30 17:50 #0 av: blåbärspajen

Hej
Jag var med i en ridolycka när jag var 14 och nu när jag är 33 år börjar jag få minnen tillbaka från olyckan. Är detta vanligt? Jag har haft extrema problem med minnet, skolan, panikångest, extrem trötthet och nu neurologiska problem.. har aldrig haft en tanke på att det kan bero på olyckan och tydligen ingen annan heller.. jag var avsvimmad i mer än 1 timme och bröt nästan ryggen, åkte aldrig in med ambulans eftersom min mamma tyckte det var onödigt. Åkte in några dagar efter och läkaren var chockad över att jag inte kommit in tidigare.. varför får jag minnena tillbaka nu?!

Anmäl
2017-12-30 18:10 #1 av: Hera

Hur kan man låta någon ligga medvetslös en timme utan att ringa ambulans??

Sugen på att köpa eller sälja något? Klicka här!      
Relationer * HundarBodyart * Kvinna * Fiske * Viktminskning 
Har du frågor som rör iFokus och dess funktioner? -> Support!

Anmäl
2017-12-30 18:12 #2 av: [KatarinePierce]

Frågar som Hera,hur kan man göra något sånt!!!!!!!? Helt sjukt. 

Hjärta Ett hej kan göra så mycket Hjärta

Anmäl
2017-12-30 18:32 #3 av: Magi-cat

Det vet vi ingenting om.

TS undrar om varför minnena kommer tillbaka just nu. Har ni någon aning om det, så skriv gärna.

Peace

Anmäl
2017-12-30 18:50 #4 av: Loris M

#0 Ibland kan man förtränga vissa minnen vid traumatiska händelser, av chock eller för att det är för svårt att hantera. En doft, en speciell situation, en plats, vissa människor... eller något som på något sätt påminner om den händelse kan göra att minnena väcks till liv. Det kanske var något sådant du fått vara med om? 

Sajtvärd för Förskolan, Lika villkor Bokcirkel och Multikulturellt 

Anmäl
2017-12-30 18:55 #5 av: Aleya

#0 ibland kan hjärnan förtränga händelser som den anser är för traumatiska. Men dom kan komma som flashback senare i livet. Man hör dock ordet Flashback i mer inom PTSD.(säger inte att du har PTSD så du inte tror att jag sätter en diagnos)

Kan ju vara nått som utlöst att minns igen.

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2017-12-31 01:27 #6 av: blåbärspajen

Jag tog Voxra för en vecka sedan vilket är en uppiggande tablett, enbart en tablett orsakade en stor reaktion i mig och kände mig konstig i hjärnan/huvudet..  började skaka och fick panik, det är samma reaktion jag fått när jag får"panik ångest", men det börjar i huvudet, då får jag  panik och jag får svårt att andas. Då har läkarna sagt att jag har panikångest varje gång jag åkt in till sjukhuset. 

Min "panik ångest" började efter olyckan och jag minns att jag sa till läkarna  på sjukhuset första gången jag åkte in med ambulans med en "panik ångest attack" att jag hade varit i en olycka precis innan. 

Men dom sa att det var panik ångest och inget mer och skickade hem mig...

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.