Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (6) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Psykologi

"Hur vet vi att vi existerar?"

2018-02-01 19:12 #0 av: Magi-cat

Sinnena talar om det för oss. Eller...?

TED-Ed om detta intrikata ämne. Bara ca 2 min kort, men det är kanske onödigt att ägna mer tid än så åt frågan? Eller...? Glad

Som det står i en av kommentarerna:

"This video made my head hurt, therefore I am."

(Var snälla och skriv nedan när ni tänkt färdigt och löst gåtan.)

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-02-01 19:33 #1 av: mats08

Logiskt sett så är det uppenbara sanningen. Därför vet jag att jag existerar och behöver inte ens fundera på det. Livet är inte mer komplicerat än så, varken här eller någon annanstans i universum.

Anmäl
2018-02-01 20:05 #2 av: Magi-cat

#1 Tack för din synpunkt. Glad

Hoppas det kommer fler.

Hjärta "The most elementary and valuable statement in science, the beginning of wisdom, is, "I do not know"" (Data)

Anmäl
2018-02-07 12:22 #3 av: Gronstedt

Det enkla svaret är: Det vet vi inte. 

Men eftersom det känns som att vi gör det, oavsett om det verkligen är vi som känner det, är det enklast att agera som om vi gjorde det, annars skulle det kännas som om det blev väldigt jobbigt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.