Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Övrigt

RIP Stephen Hawking

2018-03-14 08:59 #0 av: Magi-cat

Professor Stephen Hawking, som kallats vår tids Einstein, har lämnat världen.

"Den brittiska fysikern Stephen Hawking är död. Hawking, som forskade kring universums hemligheter, blev känd långt utanför forskarvärlden. "

Han levde med ALS i närmast osannolika 50 år, men fortsatte sin forskargärning och kunde kommunicera med omvärlden via en speciell dator.

Så här sade han om sin sjukdom:

"”Jag får ofta frågan hur jag känner kring att leva med ALS. Svaret är, inte så mycket. Jag försöker att leva ett så normalt liv som möjligt”, skrev Hawking en gång."

"”Hans mod och motstånd tillsammans med hans briljans och humor har inspirerat människor över hela världen”, skriver familjen, och fortsätter:

”Han sade en gång: 'Det här skulle inte vara mycket till universum om det inte också var ett hem för människor du älskar'. Vi kommer alltid att sakna honom”.

Stephen Hawking blev 76 år."

https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/fysikern-stephen-hawkins-ar-dod

"Livet är en gåva, tiden är till låns." P. Strang

Anmäl
2018-03-14 09:04 #1 av: [Wijnja]

Smartare forskare får man leta efter synd han fick ingen nobelpris för sin insatts har har levt längst med ALS kände en som bara levde några månader

Anmäl
2018-03-14 11:21 #2 av: Lona

En oerhört intelligent och vettig person! Det är inte alla briljanta forskare och vetenskapsmän som kan kombinera det med sunt förnuft och förankring i verkligheten. RIP, Stephen!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-03-14 11:27 #3 av: [Wijnja]

Synd bara han inte fick Nobel priset

Anmäl
2018-03-14 12:34 #4 av: [NeferNefer]

Vila i frid och tack för allt Blomma

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.