Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador

Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Tumörer; skador

Spindelgift hjälper strokedrabbade

2018-08-18 08:51 #0 av: Magi-cat

Den som drabbats av stroke måste komma under snabb vård för att minimera skadorna på hjärnan som stroken orsakar. Varje minut är dyrbar.

Nu har forskare funnit ett lite otippat botemedel, nämligen giftet från en av de dödligaste spindelarterna: Hadronyche infensa.

Giftet kan döda en människa inom en kvart, men givet i lagom dos till en strokepatient kan det förhindra hjärnceller från att bli förstörda. Det kanske bästa är att det inte är lika bråttom att få medlet som vid konventionell behandling, utan spindelgiftet kan göra nytta även om patienten får det flera timmar efter insjuknandet.

https://www.theguardian.com/science/2017/mar/20/deadly-spider-venom-could-ward-off-stroke-brain-damage-say-doctors-funnel-web

"Freden måste komma först. Gör den inte det min vän, kommer inget efter den." (Tage D.) 

Anmäl
2018-08-20 12:40 #1 av: Maria

Nu ögnade jag bara snabbt igenom men vad jag förstår så hjälper det mot  skador oavsett om de uppstår vid propp eller blödning?

/Maria

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.