Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador

Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Tumörer; skador

Hjärntrötthet – den osynliga sjukdomen efter

2018-09-18 21:21 #0 av: vallhund

"Barn som har behandlats för cancer kan drabbas av hjärntrötthet. Ett slags mental hårddiskkrasch som leder till koncentrationsproblem, svårigheter med inlärning, känslor och socialt samspel. Det kan bli jobbigt i skolan och på fritiden."

https://www.svd.se/hjarntrotthet--den-osynliga-sjukdomen-efter-cancern

OBS inte SvDs text, det är en annons från Barncancerfonden.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-09-18 23:24 #1 av: Tjeja

Hjärntrötthet kan man drabbas av i alla åldrar och av många olika anledningar. Men det är alltid lika jobbigt för den som är drabbad!

Barn med cancer har mycket emot sig att tampas med förutom hjärntröttheten. Inte konstigt att skola och fritid blir tufft för dem. Brustet hjärta 

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2018-09-19 07:30 #2 av: Magi-cat

"Hjärnan blir sämre på att ta in och bearbeta information. Det som tidigare gick enkelt tar mer energi och det drabbade barnet blir mindre effektiv, hjärnan blir snabbt överbelastad och orkar endast arbeta en begränsad tid innan energin tar slut och den behöver återhämtning. Det blir svårt att koncentrera sig, situationer med många intryck är påfrestande. Det tar lång tid att återhämta sig."

Det verkar inte ha forskats tillräckligt mycket på barns hjärntrötthet efter cancer.
Det finns heller inte mycket under rubriken behandling, mer än fysisk träning och att sova gott på natten...

Kanske bl.a. det som är svårt. Många blir dessutom deprimerade.

Peace

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.