Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande

Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande

"Henpower" bra för dementa

2018-10-15 10:25 #0 av: Magi-cat

"Henpower" är förstås alltid bra, men ett forskningsprojekt i England har visat att dementa kan få en bättre livskvalitet genom att umgås med höns!

Exemplet har spridits även utanför England. Bland annat har vårdbostäder utanför Linköping tagit fasta på idén och har valt ett lanttema för de boendes bästa.

Förutom höns finns där en katt vid namn Tusse. På somrarna bor det kaniner där och en gång i månaden kommer en häst och hälsar på.

Tanken är att de boende mår bättre av att umgås med djur och att det även blir mer positivt för dem att komma ut i friska luften.

Vårdboendet har fått anslag från Alexis.

Mycket bra initiativ!

källa: Länstidningen 5 okt-2018

Peace

Anmäl
2018-10-15 18:08 #1 av: [NeferNefer]

Tummen uppMycket bra!

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl
2018-10-16 08:24 #2 av: Maria

När jag jobbade i en forskargrupp och gjorde massor med "hembesök" på äldreboenden så kom jag till ett ställe med en innergård. Jag hade med mig ryggsäck + en stor dramaten med allt undersökingsmaterial som EKG-apparat, spirometri plus mycket mer.

Då kom det några små hönor gående och jag såg ett litet rött hus längre bort på gården så jag trodde de rymt.

Jag fick ställa av mig alla sakerna och försöka fånga in de små rackarna. Efter en stund kom en sköterska och talade om att de gick fritt därinne och var till för de äldres välmående.

Där stod jag med en höna under armen....Skrattar

/Maria

 

Anmäl
2018-10-16 08:29 #3 av: Magi-cat

#2 Tack för dagens goda skratt! Gapskrattar Jag kan tänka mig synen där du stod med hönan under armen!

Men vad bra att de hade höns för de gamlas välmående! Glad Man blir glad av höns.

Peace

Anmäl
2018-10-16 10:48 #4 av: [NeferNefer]

Gapskrattar

"All tid måste förflyta i sin egen takt. Ibland dricker man kaffe. Ibland dricker man kaffe inte." (Mikael Niemi)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.