Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande

Norrköpingsmodellen - gällande demenssjukdom

2018-11-05 22:09 #0 av: Eda

Många som är i början av sin demenssjukdom har fortfarande jobb, bil och ett aktivt liv – men hur fungerar samhället för dem?

Just nu pågår ett forskningsprojekt i Norrköping som går ut på att ta reda på vad personer med demenssjukdom har för erfarenheter. Elzana Odzalovic och Agneta Kullberg är två av dem som jobbar i forskarlaget.  - Läs här mer i svt NYHETER om den så kallade ”Norrköpingsmodellen”

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/personer-med-demens-ska-kunna-delta-i-samhallet?cmpid=del%3Afb%3A20181026%3Apersoner-med-demens-ska-kunna-delta-i-samhallet%3Anyh%3Alp&fbclid=IwAR1jv7GnMkEuYneBTUQnRgy6muxADLZ-MGk4-DpeSpF2G0LrHIiVFvEVnJ4

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl
2018-11-10 12:00 #1 av: Magi-cat

Tack Eda! Blomma

"Kanske för att det finns en stereotyp som handlar om att personer med demens ska vara gamla och bo på demensboende? Men det gäller i praktiken bara 20 procent." (ur länken ovan)

Det där är SÅ viktigt och ett samhälle uppbyggt enligt Nkpg-modellen måste vara bra för alla!
Vi måste se människan och att en människa med demensdiagnos är en person som vill och kan delta i samhället!

Peace

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.