Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Övrigt

Bra med hund på jobbet!

2018-11-10 08:51 #0 av: Magi-cat

Tänk om man kunde ha med sig hunden till jobbet!

Det är avstressande med hund på arbetsplatsen, visar forskning.

"Tre grupper deltog i studien: anställda som tog med sig hunden till jobbet, anställda som lämnade hunden hemma och anställda som saknade husdjur. Därefter mättes deras stressnivåer med hjälp av salivprover. Resultatet: stressen minskade och trivseln ökade både hos hundägarna och arbetskamraterna som fick hundsällskap på jobbet."

https://www.svd.se/-forskning-positivt-med-hundar-pa-arbetsplatsen?fbclid=IwAR0HNdTvsMW6bfM8CDBRzxP2LbMtMPOwpgL83LNcIEaSEY2HGwjgUpy7LSo

Peace

Anmäl
2018-11-10 15:42 #1 av: Eda

Hundar är bra för många, inte bara på jobbet. På t.ex. äldreboenden gör hundar en fantastisk insats. På min mammas boende kom någon anställd med en hund en gång i veckan på besök. Dessa besök var mycket populära, speciellt för personer med demenssjukdom som ofta kan ha kontaktsvårigheter med andra människor och kanske inte får så många besök.

Jag läste nyligen en engelsk bok som bl.a. handlade om flera vanliga hundägare med lämplig hund som efter en introduktionskurs besökte olika äldre- och demensboende en viss dag varje vecka. Bra initiativ tycker jag!

Handikapptips har tips på hjälpmedel & aktiviteterKLICKA HÄR
👗Textilochtips har tips på kläder & handarbeten vid rörelsehinder.  KLICKA  HÄR  

 Bloggarna är ideella och har ingen ersättning från butiker.  - Gilla gärna! 🌺

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.