Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Inlärning

Träna hjärnan mot coronavirus?

2020-03-09 22:06 #0 av: Magi-cat

Det är inte så tokigt som det först kanske låter. Cool

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att man är noga med handhygienen för att inte riskera att smittas och sprida smitta, i det här fallet coronavirus. 
Vi ska undvika att röra vid ansiktet och ögonen, men ofta gör vi det omedvetet och reflexmässigt.

"– Så fort man har eventuell smitta på händer, och pillar i mun eller ögon, finns en risk att man infekterar sig själv. Det hänger samman med att man ska hålla händer rena" (prof. i epidemiologi)

Det är här hjärnträningen kommer in ...

"Beteendet att röra sitt ansikte eller ögon går dock att träna bort. För vissa personer går det så snabbt som några dagar, och för andra tar det några veckor. Behandlingen är möjlig att genomföra på sig själv genom att försöka medvetandegöra sitt oönskade beteende." (säger psykologen)

Nästa steg är att påminna sig, t.ex. med en lapp, att inte röra vid ansiktet.
Fungerar inte kan man ägna sig åt ett inkompatibelt (ickeförenligt) beteende, t.ex. att sitta på händerna, föreslår psykologen.

"– Jag skulle säga att alla klarar av det, det handlar bara om att träna, träna, träna."

https://www.nyteknik.se/samhalle/trana-hjarnan-for-att-skydda-dig-mot-viruset-6989882?source=carma&utm_custom[cm]=302877949,33270&=&fbclid=IwAR2rFkLAw39BWlnXB-NTqtTtCRHJDPBTwWe1WYb4j5mpP_X95NS3-C4huRQ

Jag anade faktiskt inte att man skulle träna hjärnan mot coronavirus ...Cool

Vad säger ni, kommer ni att börja sitta på händerna eller har ni andra kreativa förslag? Eller strunta i rubbet? 

bilder från pixabay.com

Peace

Anmäl
2020-03-10 00:12 #1 av: Dioramabyggare

Jag har inte lyckats något vidare med att undertrycka den där "klia mig i ögonen"-reflexen, så istället är jag noga med att tvätta händerna med tvål och vatten, eller använda handsprit som jag alltid har med mig sedan jag hörde om Coronaviruset i en nyhetssändning. Den använder jag när jag varit och handlat, och när jag öppnat/stängt dörrar på offentliga eller "halvoffentliga" platser.

Anmäl
2020-03-11 21:51 #2 av: Magi-cat

#1 Det är inte helt lätt. Cool

Kanske lättare att lägga till än dra ifrån, så extra handtvätt är bra.

Peace

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.