Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar

Någon annan med denna sjukdom? (AVM)

2020-03-15 23:00 #0 av: Tipsutin

Hej. Jag fick året 2016 veta att jag har ett AVM i hjärnan, avm står för arteriovenösa missbildningar, innebär i princip att mina blodådror i hjärnan är i en "klump" och blodet slipper inte och cirkulera normalt. Detta ger mig epileptiska anfall i form av att jag blir yr och tappar talförmågan för några minuter. Neurologen har berättar att dethär är något man föds med och att det oftast opereras genast, i mitt fall går det inte då min missbildning är djupt inne i hjärnan och en operation skulle riskera att jag förlorar talförmågan + talförståelse för gått, men att hålla den kvar i hjärnan riskerar att trycket i "klumpen" blir för högt och jag kan få en hjärnblödning. Att ha något i hjärnan som väntar på att "explodera" är inget kul precis..hade varit intressant att höra någon annans erfarenheter omkring detta.

Anmäl
2020-03-16 06:35 #1 av: Maria

Usch så obehagligt.

Jag gissar att du har någon behandling för att motverka det höga trycket men hur hanterar du situationen på det känslomässiga planet?

/Maria

 

Anmäl
2020-03-16 06:49 #2 av: Tipsutin

Jag tar epilepsi medicin varja dag för att inte få dessa anfall, inget mer. Har gått hos psykolog sen 2016 pga detta. Hanterar saken i dagens läge helt okej, är inte lika stressad över det varje dag som innan. Men varje gång jag får huvudvärk så blir jag orolig, jag kan kanske aldrig skaffa barn pga dethär (har ännu inte fått svar på den saken) så det begrännsar mitt liv till viss del.

Anmäl
2020-03-17 19:45 #3 av: Magi-cat

#0 Tack för att du berättar! Jag lade till AVM i din rubrik, så det ska bli lättare att hitta.

Det måste vara en obehaglig sjukdom! Jag vet tyvärr ingenting om den, men hoppas någon fler ser detta som vet mer!

Blomma

Peace

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.