Skriv ett nytt inlägg! Aktuellt just nu (7) Senaste inläggen

Om ifokus och sajten Anatomi och fysiologi Autism; ADHD; ADD etc Belöningssystemet; beroende Demenssjukdomar; Alzheimers; åldrande Den sociala hjärnan Djurens hjärna; Evolutionen Embryologi; Den unga hjärnan Fobier Huvudvärk, migrän Illusioner; hallucinationer och andra felslut Inlärning Intelligens; savant och andra extraordinära färdigheter Maximera hjärnan; klurigheter Medlemsberättelser Minnet och dess funktioner Nervsystemet Neurologiska sjukdomar; psykiska sjukdomar Psykologi Sinnen Smärta; stress Språk Sömn; drömmar; avslappning; meditation Tumörer; skador Vetenskap; forskning; teorier Övrigt OffTopic
Psykologi

Anders Hansen om coronaångest

2020-03-24 14:42 #0 av: Magi-cat

Anders Hansen är hjärnforskare och känd författare av bl.a. böcker som "Skärmhjärnan" och "Hjärnstark".

I länken nedan kan vi läsa om hans tankar runt livet under krisen och vad vi kan göra för att inte drabbas av "infodemi", ångest och hamstring av toapapper. 

I pandemins fotspår har följt ryktesspridning. Det är viktigt och djupt rotat i oss att söka information om en smitta, men aldrig någonsin förr har även skadlig information i form av spridning av falska rykten kunnat nå så många.
Därför gäller det att sortera noga och hålla sig till säkra källor.

"Så hur ska vi göra för att tygla den ångesten? Själv jobbar jag delvis hemifrån och har bestämt mig för att bara titta på nyheterna två gånger per dag och uteslutande lyssna på de experter som arbetat hela sina yrkesliv med att bekämpa infektionssjukdomar."

Och: Vi kommer att ta oss igenom detta!

https://esvd.svd.se/1001/Svenska-Dagbladet/289721/2020-03-20/12666557/Anders-Hansen-Vi-kommer-att-ta-oss-igenom-det-har

Peace

Anmäl
2020-03-24 14:58 #1 av: Carmarino

Låst artikel som man måste ha konto för att kunna läsa. Ledsen

¡ɹnʇɐuƃıs ɯos uǝp ɐɥ ɥɔo uǝʇxǝʇ ɹäɥ uǝp ɐɹǝıdoʞ ʇʇɐ ɹöɟ ɹɐlʞ åsʞɔo uɐʇn ʇɹɐɯs ɐɹɐq ǝʇuı np ɹä ɹäɥ ʇǝp ɐsä1 np uɐʞ

Anmäl
2020-03-24 15:07 #2 av: Magi-cat

Men vad synd, jag kan läsa den! (Jag har inget konto.)

Peace

Anmäl
2020-03-24 15:26 #3 av: beem

Jag kan inte heller  läsa den.

#2 Du kanske har konto på någon annan tidning, Vissa tidningar kan man då också läsa, Så var det i vår lokaltdning + några andra tidningar.  Efter nya ägare går det dock inte.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.